Главная - Статьи - Електропіч для термообробки в середовищі водню

Електропіч для термообробки в середовищі водню

В Украине Специальным конструктрским бюро "ОТТОМ" освоено производство нового поколения вакуумных элеваторных электропечей для нагрева изделий из металлов и сплавов торговой марки « ОТТОМ» на базе серийной модели СЭВ-3.3/11.5, которые соответствуют всем современным нормам и требованиям и с успехом заменят огромное количество своих устаревших собратьев.

Cкачати статтю в форматі PDF => ОТТОМ – ЕЛЕКТРОПІЧ ДЛЯ ТЕРМООБРОБКИ В СЕРЕДОВИЩІ ВОДНЮ

 

Нова розробка харківської компанії ТОВ «ТД« ОТТОМ» двухколпакова воднева електропіч моделі СГНЕ-3.4-2/​​11-ОТТОМ (далі по тексту – Електропіч) відповідає сучасному стану розвитку світової науки і техніки (рис. 1).


Буквено-цифрове маркування Електропечі:
С – вид нагріву – опором;
Г – основна конструктивна ознака – ковпакова;
Н – характер середовища в робочому просторі – водень;
Е – теплоізоляція – екранна;
3 – діаметр робочого простору, дм; (300 мм)
4 – висота робочого простору, дм; (400 мм)
2 – кількість ковпаків, шт .;
11 – номінальна температура, 0С, умовно зменшена в 100 разів;
ОТТОМ – торгова марка українського виробника електропечей.

Базове виконання Електропечі включає наступні основні вузли, системи та механізми:
– моноблочний несучий каркас;
– герметичний ковпак з подовим фланцем (2 шт.);
– суцільнометалевий нагрівальний модуль з високою випромінює здатністю нагрівальних елементів (по одному в кожному ковпаку);
– механізм підйому і опускання ковпака (на кожен ковпак свій);
– газова система з попереднім підігрівом водню (індивідуальна на кожен ковпак);
– однопрохідна система водоохолодження;
– система електроживлення (включаючи пічний трансформатор);
– система автоматичного управління;
– система безпеки.

По відношенню до водневих електропечей попереднього покоління, що знаходяться в експлуатації, нова розробка має ряд переваг, які виводять її в категорію інноваційних. Поява цілого спектра нововведень обумовлено її повною автоматизацією. Система автоматичного управління побудована на базі програмованого логічного контролера, а також блоків функціонального розширення, які мають діючі свідоцтва про їх затвердження в якості засобів вимірювальної техніки. Надання інформації здійснюється від мнемосхеми, зображеної на сенсорної панелі оператора. Ця система забезпечує автоматичний і ручний (налагоджувальний) режим управління електропечі. Система автоматичного управління виконує реєстрацію і архівацію параметрів процесу на знімний Flash-носій показань температури в процесі нагрівання і охолодження електропечі в електронному вигляді. Візуальний контроль поточних значень технологічних параметрів і стану виконавчих пристроїв на дисплеї сенсорної панелі оператора у вигляді кольорових графіків і таблиць. Ці дані роздруковуються оператором електропечі на кольоровому лазерному принтері за допомогою персонального комп’ютера.
Тепер режими роботи електропечі не залежать від людського фактора, як у випадку водневих електропечей з ручним керуванням. Натисканням однієї тільки єдиною кнопки Електропіч приводиться в дію, і в автоматичному режимі проводить весь процес термообробки, по закінченню якого сама відключається від мережі живлення. Десятки варіантів керуючих програм знаходяться в пам’яті контролера. Всі параметри проведених термічних процесів архівуються з можливістю їх виведення на віддалений комп’ютер для розпечатки на принтері. Автоматика забезпечує ресурсо- і енергозберігаючі режими роботи. Завдяки повній автоматизації забезпечена безпечна експлуатація електропечі.

Система безпеки Електропечі складається з:
– запобіжного пристрою (вибухового клапана), призначеного для скидання надлишкового тиску в камері електропечі при виникненні нештатних ситуацій,
– системи дожига водню з оптичним контролем полум’я,
– аналізатора концентрації кисню в магістралі відпрацьованих газів,
– електронного вимірювача і регулятора тиску, призначеного для автоматичної підтримки надлишкового тиску в робочому просторі електропечі,
– кінцевих вимикачів механізмів переміщення ковпаків,
– логічного програмованого контролера, який здійснює контроль обриву термопари, контроль обриву (або замикання) в силових ланцюгах, здійснює діагностику несправностей в роботі електропечі,
– додаткового регулятора температури для захисту від перевищення температури.

Електропіч є менш дорогою альтернативою високовакуумних печей, при використанні водню в якості захисного газу. Хоча електропіч розроблена спеціально для безпечної експлуатації в атмосфері водню, її можна без труднощів експлуатувати з використанням будь-якого інертного або відновного газу. Електропіч ідеальна для термообробки деталей малих розмірів. При щоденній правильної експлуатації відповідно до “Керівництва по експлуатації” ресурс роботи електропечі складатиме 25 років. При доставці на місце експлуатації Електропіч настільки компактна, що проходить через стандартні внутрішні дверні прорізи з незначною розбиранням або взагалі без такого.
Компанія ОТТОМ постійно співпрацює зі споживачами в пошуках можливих найкращих рішень поставленніх завдань, як по частині нестандартних розмірів, програмного забезпечення, так і автоматизації електропечей. Саме тому компанія “ОТТОМ” втілює в життя все те, про що Ви мріяли при покупці електропечі.

ООО "ТД "ОТТОМ" . Усі права захищено. ©